De Paus zal ons land bezoeken van donderdagavond 26 september tot zondagmiddag 29 september 2024. Hij zal onder andere een eucharistieviering voorgaan in het Koning Boudewijnstadion in Brussel op zondagochtend. Verdere details over het programma vindt u hier.
Paus Franciscus zal de tijd nemen om gelovigen te groeten tijdens zijn bezoek. De hierover beschikbare informatie vindt u hier.
Paus Franciscus zal mensen van verschillende overheden, organisaties en gemeenschappen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land, in zijn functie als hoofd van de katholieke Kerk, maar ook als staatshoofd van het Vaticaan. Hij maakt ook tijd vrij om het grote publiek te groeten op de verschillende plekken die hij bezoekt. De hierover beschikbare informatie vindt u hier.
Voor alle praktische informatie voor wie wil deelnemen aan de eucharistieviering: klik hier.
Neen. Om veiligheidsredenen zal elke deelnemer zich moeten registreren om toegang te krijgen tot de eucharistieviering, maar deze registratie zal gratis zijn.
De eucharistieviering zal rechtstreeks op TV worden uitgezonden.
Via deze link kan u een gift doen aan de organisatie van het bezoek. Uw donaties zullen worden gebruikt voor de logistieke organisatie en audiovisuele opname van de belangrijkste momenten van het pausbezoek, zodat deze gratis toegankelijk kunnen worden gemaakt voor zoveel mogelijk mensen.
Paus Franciscus komt op bezoek in België naar aanleiding van de zeshonderdste verjaardag van de KU Leuven en de UCLouvain. Het is een uitzonderlijk bezoek, want de Paus bezoekt erg weinig Europese landen.
Paus Franciscus wil de boodschap van het Evangelie laten klinken en allen die er in woord en daad aan meewerken een hart onder de riem steken.Voor de Paus is het een gelegenheid om in dialoog te gaan met wetenschappers en academici, maar ook met Belgische gelovigen en het grote publiek, over onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals migratie, sociale ongelijkheid en klimaatverandering.
“Hoopvol Onderweg” is de slogan die werd gekozen voor het bezoek van de Paus aan België. Het is een oproep tot vernieuwing en optimisme. De katholieke Kerk in België is een gemeenschap in beweging, actief, ten dienste van het algemeen welzijn en geëngageerd in een opbouwende dialoog met alle geledingen van de samenleving.
De gelovige gemeenschap is “Hoopvol onderweg”: een dimensie van vertrouwen en vreugde. In de christelijke traditie is hoop een kracht die ons voortstuwt, die troost en inspireert. Hoop nodigt iedereen uit om voor een betere toekomst te gaan, waarin elkeen een motor kan zijn van verandering en verzoening.